ANUL NOU aduce schimbări majore pentru români: Salarii şi pensii majorate, vouchere de vacanţă şi amenzi de circulaţie plafonate

2018 aduce schimbări majore pentru români. Salariul minim va creşte, iar contribuţiile sociale vor fi transferate de la angajator la angajat. De la anul vor creşte şi pensiile, dar şi indemnizaţiile pentru creşterea copilului, conform rtv.net.

În 2018, salariații din instituțiile și autoritățile publice vor beneficia de vouchere de vacanţă, dar orele suplimentare vor fi recompensate cu zile libere. De la 1 ianuarie, impozitul pe venit va scădea la 10%, iar românii care pleacă din țară pentru mai mult de șase luni de zile vor trebui să anunţe, în prealabil, plecarea la Fisc, în caz contrar riscând să fie amendaţi.

În schimb, 2018 vine cu veşti bune pentru şoferi. Chiar dacă salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie 2018, acest lucru nu îi mai afectează pe şoferi. Guvernul a decis să plafoneze punctul de amendă contravențională privind circulația pe drumurile publice la valoarea din 2017, chiar dacă salariul minim brut pe economie creşte de la 1 ianuarie 2018.

Foto: rtv.net

Distribuie informația
Alte știri