Anunț de la Casa de Pensii Bihor: 194 de bilete de tratament balnear, începând cu data de 27 septembrie

Casei Judeţene de Pensii Bihor i-au fost repartizate 194 bilete de tratament balnear, aferente seriei 14, începând cu data de 27 septembrie. Sunt pentru staţiunile: Sovata 6 bilete, Herculane – 15 bilete, Călimăneşti – 4 bilete, Slănic Moldova – 6 bilete, Buziaş – 2 bilete, Covasna – 6 bilete,  Felix – 39 bilete, Geoagiu – 2 bilete, Govora – 2 bilete, Lacul Sărat – 4 bilete, 1 Mai – 56 bilete, Moneasa – 18 bilete, Neptun – 2 bilete, Ocna Şugatag – 2 bilete, Saturn – 1 bilet, Vatra Dornei – 14 bilete, Tuşnad – 2 bilete, Căciulata – 11 bilete şi Tăşnad – 2 bilete.

Acestea se pot ridica de la sediul Casei de Pensii Bihor, zilnic, conform programului de lucru, de luni până joi, în intervalul orar 8.00 – 14.00, vineri, de la 8.00 la 12.00, pănă la data de 20 septembrie.

Biletele de tratament se eliberează în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special eliberat de medicul de familie sau medicul specialist”, anunţă reprezentanţii CJP Bihor.

Potrivit acestora, persoanele încadrate în grad de handicap grav, care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I, care beneficiază de indemnizație de însoţitor, pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. De asemenea, însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav/în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoţite, persoanele încadrate în grad de handicap grav, care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I, care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor), pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public.

Distribuie informația
Alte știri