Anunț de la Casa de Pensii Bihor: Peste 200 de bilete de tratament balnear, începând cu data de 10 iunie

Casei Judeţene de Pensii Bihor i-au fost repartizate 216 bilete de tratament balnear aferente seriei a 9 -a, începând cu data de 26 iunie, pentru staţiunile: Sovata 3 bilete, Herculane 13 bilete, Călimănești 2 bilete, Slănic Moldova 4 bilete, Amara 2 bilete,Buziaș 6 bilete, Covasna 13 bilete, Felix 39 bilete, 1 Mai 46 bilete, Moneasa 14 bilete, Ocna Sugatag 2 bilete, Olănești 2 bilete, Sangeorz 7 bilete, Saturn 3 bilete, Tinca 25 bilete, Turda 1 bilet, Tusnad 2 bilete, Vatra Dornei 19 bilete, Căciulata 8 bilete, Tășnad 7 bilete.

Acestea se pot ridica de la sediul Casei Judeţene de Pensii Bihor până în data de 18 iunie. Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc o zi mai târziu, începând cu ora 8.

Biletele de tratament se eliberează în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special , în original şi în copie, eliberat de  medicul de familie sau medicul specialist.

Persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însotitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. De asemenea, însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav/ în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare.

Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însotiţi, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru îndemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier şi nu în regim de spitalizare.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată. 

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri