Anunţ de ultimă oră de la Ministerul Educaţiei despre examenul de rezidenţiat

Ministrul Sănătăţii a prezentat noul calendar al axamenului de rezidenţiat. Concursul Naţional se va desfăşura în data de 8 decembrie, astfel: înscrierea candidaţilor 28 octombrie -11 noiembrie, transmiterea listelor cu candidaţii înscrişi de către direcţiile de sănătate publică cel târziu 14 noiembrie, centralizarea listelor de către Ministerul Sănătăţii cel târziu 25 noiembrie, pentru data de 27 noiembrie se propune afişarea pe site a listelor cu candidaţii admişi, până cel târziu pe 29 noiembrie – sesizarea de către candidaţii a eventualelor erori de redactare.

În 5 decembrie este programată afişarea pe site a repartizării candidaţilor pe săli, în funcţie de domeniul pentru care s-au înscris, desfăşurarea concursului 8 decembrie, alegerea posturilor sau a locurilor în funcţie de punctajul obţinut, în datele de 17, 18 şi 19 decembrie, semnarea contractelor individuale de muncă între 6 şi 14 ianuarie 2020, iar repartiţia pe clinici de pregătire între 14 şi 16 ianuarie 2020.

Examenul se va desfăşura în şase centre universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Concursul se va desfăşura după aceeaşi metodologie, sub formă de test grilă cu 200 de întrebări pe durata a patru ore. Sunt 3.991 de locuri la Medicină, 398 de locuri la Stomatologie și 225 la Farmacie. Lor li se adaugă 112 locuri scoase la concurs în Ministere. În Total, 4.726 de locuri.

Distribuie informația
Alte știri