Anunț important de la Casa de Pensii Bihor, privind cumpărarea de vechime în muncă

Cumpărarea de vechime în muncă a fost prelungită și în acest an, deși data limită inițială până la care se putea face acest lucru era 1 septembrie 2023.

Guvernul a prelungit cu un an această perioadă, dar din septembrie 2024, completarea stagiului de cotizare va fi inclusă în noua lege a pensiilor.

Ce se schimbă?

Suma care trebuie plătită va crește de la 1 iulie, din cauza majorării salariului minim pe economie la 3.700 de lei. Astfel, pentru contractele semnate după această dată, suma care va trebui plătită va ajunge la 925 de lei pe lună.

Pentru contractele semnate până la începutului lunii iulie (1 octombrie 2023 – 1 iulie 2024), suma de plată este de 825 de lei.

Pot cumpăra vechime în muncă cetățenii români din ţară sau din străinătate care nu sunt pensionari şi care nu au fost asiguraţi în sistemul public de pensii.

Această formă de asigurare se adresează tuturor persoanelor care doresc să-și completeze stagiul de cotizare în vederea acordării pensiei pentru limită de vârstă, respectând vârsta standard de pensionare de 65 ani la bărbați și 63 ani la femei.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri