Anunţ important legat de deciziile de recalculare a pensiilor

Pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare în această vară, iar din septembrie vom avea în plată pensiile recalculate, după noua formulă de calcul, a anunțat miercuri, 13 martie, ministrul Muncii.

„Suntem la timp, aşa cum am fost cu întreaga reformă a pensiilor. (..) Colegii de la Casa de Pensii au contractul subsecvent cu privire la partea de program, de soft, în baza contractului de mentenanţă pentru partea evolutivă vin şi cu noul modul pentru recalcularea pensiilor, pe baza noii formule.De creat încă o aplicaţie, încă un program care merge în paralel cu cele pe care le avem şi care permite recalcularea în baza noii formule”, a spus ministrul la Prima News.

Ministrul a precizat că „în vara aceasta, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare, iar din septembrie vom avea în plată pensiile recalculate, după noua formulă”.

„Se va ţine cont de totalul punctelor asimilate. Estimările noastre sunt că din luna iunie deja vor începe să primească deciziile de recalculare”, a completat Simona Bucura Oprescu.

Distribuie informația
Alte știri