Anunț important pentru români! ANRE schimbă şi factura la gaze, după cea de la curent

ANRE a luat decizii importante în ultima perioadă în ceea ce privește facturile. După ce cele la energie au fost schimbate, felul în care arată facturile la gaz va fi schimbat, cu scopul de a fi înțelese mai ușor. Așadar, va fi schimbat tipul informațiilor și felul în care sunt aranjate, astfel încât să fie înțelese de toată lumea.

Instituția a spus că se află într-o proces de simplificare și adaptare la nevoile oamenilor și a enumerat tipul de informații care vor apărea pe factură. Din primele informații, se pare că prima pagina vor apărea doar informațiile esențiale, astfel încât să fie citite și înțelese repede de către clientul care primește factura.

”Proiectul de Ordin propune modificarea şi completarea unor prevederi deja existente, dar și introducerea unor prevederi noi, dintre care menționăm: simplificarea conținutului minim al tuturor facturilor de gaze naturale, respectiv a informațiilor obligatorii a fi incluse de către furnizor în acestea; astfel, pentru o mai bună înțelegere de către clientul final a facturii, s-a stabilit că: prima pagină a facturii va cuprinde doar informațiile prioritare esențiale, astfel încât clientul final să știe consumul facturat şi cât trebuie să plătească pentru acesta; a doua pagină a facturii va cuprinde detaliile facturii, inclusiv defalcarea componentelor din care este format prețul final facturat de către furnizor clientului final; anexa facturii va cuprinde informaţiile adiţionale care nu se referă la facturare, dar care pot fi utile clientului final pe parcursul derulării contractului de furnizare a gazelor naturale, precum și informaţiile privind facturarea, care oferă periodic clientului final o perspectivă cuprinzătoare asupra consumului efectiv realizat şi a costului actual cu gazele naturale.” conform informațiilor oferite de ANRE.

Factura de gaze naturale va putea fi achitată eşalonat de clienţii vulnerabili pe o perioadă de minimum 3 luni, potrivit unui proiect de Ordin lansat în consultare publică de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energie

Distribuie informația
Alte știri