Anunţul legat de modul în care vor începe copiii şcoala după Sărbătorile Pascale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că revenirea elevilor la şcoală se va face în funcţie de cele trei scenarii cunoscute: verde, galben şi roşu.

”Revenirea elevilor la scoala se va face în funcţie de cele trei scenarii: verde, galben şi roşu. Am solicitat să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu. Am explicat că nu are niciun fel de logică, atâta vreme cât în aceeaşi şcoală, acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a patra pot veni – şi e foarte bine – cu efectiv complet şi cei de clasa a opta, care au de susţinut examenul naţional, trebuie să vină doar jumătate.

Am solicitat ca scolile speciale sa fie redeschise cu prezenta fizică. Sunt peste 27.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale. Sunt elevi care, în cea mai mare parte, au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva îşi imaginează că aceşti peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă, se înşală amarnic.

Săptămâna viitoare va fi facuta o analiza pentru a se vedea daca se permite o prezenta fizica în şcoli mai mult decat scenariile existente”, a anunţat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a mai spus că aproape 50% dintre profesori sunt vaccinaţi, precizând că sunt încă dascăli care nu ştiu să folosească platforma de vaccinare. De asemenea, Sorin Cîmpeanu s-a arătat nemulţumit de nivelul de testare în şcoli.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri