“Apărăm, Prevenim, Educăm” – Centrul de Informare și Intevenție Zerind. Comunicat

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, A.B.A Crișuri a inaugurat ”Muzeul de Gospodărire a Apei”, primul de acest gen din România. Învitați speciali au fost elevii Liceului Greco-Catoloc ”Iuliu Maniu” din Oradean și elevii Școlii primare Zerind.

Cei 50 de vizitatori au petrecut două ore minunate alături de echipa A.B.A Crișuri, timp în care au vizionat filme demosntrative de intervenție la inundații, poluări și măsurători hidro, au intrat în jocul magic al apei determinând PH-ul și conductivitatea acesteia, au făcut o călătorie în timp până în 1939 anul din care dateaza cele mai vechi atlase ale muzeului și nu în ultimul rând au primit informații prețioase despre cele 96 de exponate din domenii precum apărare împotriva inundațiilor, măsurători hidro, colectare date și întreținere diguri.

Accesul în Centrul de Informare și Intevenție este gratuit, se face pe baza de programare și este în prezent deschis doar pentru mediul educațional ( instituții de învățământ, ONG-uri). Programarea se face prin e-mail la adresa presa_abacrisur@yahoo.com, cu minim 5 zile lucrătoare înainte de data solicitată. Vizitele se fac de luni-vineri, în intervalul orar 10-14. Numărul minim de vizitatori este 15 persoane, iar cel maxim de 45 de persoane. Centrul se află în localitatea Zerind ( jud. Arad), pe DN79, amonte de podul rutier.

” Timp de doi ani, angajații A.B.A Crișuri au recondiționat obiectele vechi scoase de ani buni din uz și, în cele din urmă, le-au dat din nou viață prin transformarea acestora în veritabile exponate de muzeu. Deși nu avem pretențiile unui muzeu, avem însă multe amintiri dragi nouă, amintiri care dorim să le împărtășim și cu publicul larg.” director Sorin Guler.

Distribuie informația
Alte știri