Aparat ultramodern pentru tratarea arsurilor, la Spitalul Județean din Oradea

Foto: inceptivemind.com

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta Oradea  va beneficia prin donatie de un aparat ultramodern (Spincare) pentru tratamentul arsurilor, oferit Clubului Lions de către SH Medical din Oradea prin bunăvoinţa domnului Sorin Bibărţan. Acesta va intra in dotarea Sectiei Clinice de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva.

Aparatul ultramodern are rolul de a pulveriza peste leziunea de arsură un substituient sintetic temporar de piele (piele artificială) care are rolul de a proteja şi a crea un mediu cât mai propice vindecării arsurii. In consecinta, riscul de infectare a arsurii este scăzut la maxim iar pierderile de substanţe dinspre organism spre exterior scad foarte mult, astfel leziunea arsă se vindecă mult mai repede scăzând mult disconfortul şi durerea produsă de de arsură iar riscurile vitale în cazul unei arsuri extinse scad şi ele.

Suntem deosebit de încantaţi de faptul că pacienţii tratati in cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenta Oradea vor beneficia în premieră în România de unul din cele mai moderne tratamente existente la ora actuală”, spune managerul prof.univ.dr Lucia Daina.

Alte știri