Aparate de joacă pentru copii şi tineri cu dizabilități, o realizare a intregii comunități orădene

Joi, 14 septembrie a avut loc în parcul Olosig inaugurarea celor două aparate de joacă pentru persoanele cu dizabilități, proiect inițiat de către Asociația Deficienților Locomotori Bihor, ACS Progress Oradea, Asociația Frends Oradea în parteneriat cu Primăria municipiului Oradea și Decathlon.

Evenimentul caritabil  „Joacă pentru ce contează”, a făcut posibilă strângerea sumei de 29.000 de lei din partea întregii comunități bihorene și astfel copiii și tinerii cu dizabilități din Oradea se pot bucura și se pot juca în acest parc împreună.

La eveniment au participat Ovidiu Milian, președintele Asociației Deficienților Locomotori Bihor, Karmen Chimerel, managerul de proiect și Arina Moș, senator de Bihor cea care a fost liantul dintre asociație și managerul de proiect, cunoscând realitățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și în special copiii.

„Mulțumesc tuturor celor care au donat pentru acest proiect, în special echipei mele de organizare care a răspuns prezent la orice problemă întâmpinată pe parcursul derulării proiectului, mă înclin în fața fiecărui orădean în parte, tuturor voluntarilor și Primariei municipiului Oradea, pentru montarea acestor aparate de joacă! „ FĂ LUCRURI MICI CU DRAGOSTE MARE! ”, a declarat Ovidiu Milian, președintele ADL Bihor.

Aparatele de joacă au fost inaugurate și s-au bucurat de ele din prima zi copiii speciali de la „Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea” care au fost însoțiți de profesorii lor si de prof. Carmen Ilisie, directorul adjunct al centrului.

Începând de joi, 14 septembrie, toți copiii inclusiv cei cu dizabilități se pot juca împreună în acest parc.

Este o realizare a intregii comunități orădene și astfel întreaga echipă transmite mulțumiri tuturor celor implicați!

Distribuie informația
Alte știri