Aparatul care depistează în două ore trei tipuri de cancer, adus în România

Este mai bine să previi decât să tratezi. De aceea membrii Asociației Pacienților Oncologici din România au decis să investească într-un aparat care, în doar două ore, iți poate spune dacă ești sau nu bolnav de cancer. A costat 60 de mii de euro, se afla la Ploieşti şi şi este al doilea de acest tip din România, conform stirileprotv.ro. Primul se află în proprietatea unei clinici private şi e folosit în special la studii clinice.

Aparatul minune depistează deocamdată doar trei tipuri de cancer: pulmonar, colo-rectal şi de piele.
Din păcate, o astfel de analiză nu este pe lista investigațiilor decontate de stat, așa că oamenii trebuie să scoată din buzunar de la 600 până la o mie de lei dacă vor un diagnostic rapid.

“Acest aparat permite ca un rezultat important de fineţe de genetică moleculară să fie dat în două ore, două ore şi jumătate, spre deosebire de metodele care permit rezultate similar dar în 12, 15 zile. Și mai are un mare avantaj, faptul că se pot face asemenea determinări şi din sânge nu doar biopsie solidă”, explică Iolanda Gheorghiu, preşedinta Asociaţiei Pacienţilor Oncologici din România (APOR).

Foto: libertatea.ro

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri