Aparatură de ultimă generație pentru viitori sudori ce vor fi instruiți la Cadea în sistem dual

Reprezentanții ARACIP din cadrul Ministerului Educației și Cercetării au făcut, vineri, 13 aprilie, ultimele verificări în ceea ce privește gradul de îndeplinire a cerințelor legale pentru autorizarea disciplinei sudură în sistem dual la școala din Cadea.
S-au analizat actelenecesare autorizării, cât și dotările atelierelor școlii, unde, din toamna anului 2018 vor fi instruiți primii elevi ai sistemului profesional dual din județul Bihor.

Grupul Școlar Agricol Cadea are pregătite din luna septembrie a acestui an 42 de locuri în două clase cu profilul sudură, cu predare în limbile română și maghiară. Noutatea absolută o reprezintă simulatorul de sudură pe care, din toamnă vor învăța meserie viitorii sudori. Aparatul este de ultimă generație și reprezintă vârful tehnologic al momentului. Prin intermediul acestuia, pot fi dobândite cunoștințe generale de sudură, dar și verificarea unor tehnologii noi, ce urmează să fie brevetate.

În preziua vizitei delegației A.R.A.C.I.P, 30 de elevi ai claselor a VIII-a din Diosig, Săcueni și Sălacea au testat la propriu noul simulator de sudură, câtiva dintre copii cu rezultate remarcabile.

La nivelul județului Bihor, din toamna lui 2018 demarează, pe lângă cele două clase de sudură de la Cadea, alte două clase de dual, una la Beiuș cu profilul de operator mașini cu comandă numerică, iar a doua la Ștei, cu profilul mecanic auto/tinichigiu.

Distribuie informația
Alte știri