Aparatură performantă pentru Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, cu bani europeni

La Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu a avut loc joi lansarea proiectului „Îmbunătățirea serviciilor medicale trasfrontaliere prin dotarea cu echipamente medicale modernizate a Spitalului Dr. Gavril Curteanu din Oradea și a Spitalului Central Județean din Bekes”. E implementat în cadrul Programului Interreg V-A România -Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

„Aparatura performantă pe care o vom achiziționa prin acest proiect va deservi întreg spitalul, adică toate secțiile și toți pacienții spitalului. Totodată, prin acest proiect, colegii noștri vor putea participa la schimburi de experiență, care sunt deosebit de utile pentru îmbunătățirea actului medical. Astfel, ne dorim ca acest proiect să fie unul model și sper să și reușim acest lucru. Trebuie să vă spun că mai avem un proiect important, este vorba de proiectul de anvelopare a spitalului, în valoare de 8,1 milioane euro. Și acest proiect va avea ca efect îmbunătățirea condițiilor din spital”, a spus Maria Silaghi, managerul Spitalului Clinic Municipal din Oradea.

Bugetul e de aproape 3 milioane de euro. Cu acesti bani se vor dota Centrul de imagistică, Secția ATI, Secția Radiologie, laboratoarele și Secția de Chirurgie Adulți și Chirurgie Pediatrică.  E vorba de 1 RMN, 3 ecografe, 1 aparat C-arm, 5 monitoare de înaltă performanță, 5 aparate de ventilație mecanică de înaltă performanță, 1 aparat digital radiografie-radioscopie, 1 sistem de transport vacuum pentru probe de laborator și medicamente, 1 Turn Complet 3D Full HD pentru chirurgie endoscopică laparoscopică.

Suplimentar se dorește achiziționarea unui sistem de telemedicină care va fi instalat în compartimentul de IT al spitalului, cu terminalele în camerele de gardă ale spitalului.

Alte știri