Aparatură și tehnică ultramodernă la Maternitatea din Oradea, grație unui proiect transfrontalier

Spitalul Județean de Urgență Oradea în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara (lider de proiect) și cu Universitatea din Debrecen au implementat un proiect transfrontalier. Acesta a avut ca scop prevenirea, identificarea și tratamentul bolilor cardiovasculare și ginecologice.

Printre echipamentele achiziționate se numără: masă de operație cu accesorii de ginecologie, sistem lampă scialitică LED cu braț pentru monitor și cameră video HD, turn laparoscopie complet echipat, sistem de anestezie, aparat de monitorizare a funcțiilor vitale pentru Terapie Intensivă, ventilatoare pentru Terapie Intensivă, defibrilator cardiac intern-extern, sterilizator plasmă, set complet mobilier de inox pentru sala de operație, kituri de recoltare ș.a.

Nu este singurul proiect al cărei beneficiar a fost Maternitatea din Oradea. La finalul anului trecut, administrația publică locală a inaugurat Blocul operator de ginecologie și Secția de Obstretică- Ginecologie, ambele trecând printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare finanțat de Ministerul Sănătății, Consiliul Local și din veniturile proprii ale Spitalului Județean. Datorită investițiilor realizate în cadrul Maternității, unitatea a devenit una dintre cele mai moderne din țară.

“Principalul nostru atu este că tot ce s-a investit în spitalele din Bihor, s-a investit în concordanță cu nivelul și competențele personalului medical. Avem medici bine pregătiți care au dus aceste achiziții de aparatură la nivelul pe care și l-au dorit. Toate aparatele achiziționate pe fonduri europene și-au dovedit utilitatea”, a afirmat dr. Gheorghe Carp, fost manager al Spitalului Județean de Urgență Oradea, actual senator.

Alte știri