Spitalul Județean de Urgență Oradea în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara (lider de proiect) și cu Universitatea din Debrecen au implementat un proiect transfrontalier. Acesta a avut ca scop prevenirea, identificarea și tratamentul bolilor cardiovasculare și ginecologice.
Printre echipamentele achiziționate se numără: masă de operație cu accesorii de ginecologie, sistem lampă scialitică LED cu braț pentru monitor și cameră video HD, turn laparoscopie complet echipat, sistem de anestezie, aparat de monitorizare a funcțiilor vitale pentru Terapie Intensivă, ventilatoare pentru Terapie Intensivă, defibrilator cardiac intern-extern, sterilizator plasmă, set complet mobilier de inox pentru sala de operație, kituri de recoltare ș.a.
Nu este singurul proiect al cărei beneficiar a fost Maternitatea din Oradea. La finalul anului trecut, administrația publică locală a inaugurat Blocul operator de ginecologie și Secția de Obstretică- Ginecologie, ambele trecând printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare finanțat de Ministerul Sănătății, Consiliul Local și din veniturile proprii ale Spitalului Județean. Datorită investițiilor realizate în cadrul Maternității, unitatea a devenit una dintre cele mai moderne din țară.
“Principalul nostru atu este că tot ce s-a investit în spitalele din Bihor, s-a investit în concordanță cu nivelul și competențele personalului medical. Avem medici bine pregătiți care au dus aceste achiziții de aparatură la nivelul pe care și l-au dorit. Toate aparatele achiziționate pe fonduri europene și-au dovedit utilitatea”, a afirmat dr. Gheorghe Carp, fost manager al Spitalului Județean de Urgență Oradea, actual senator.