Apare un nou concept de mall în România. Primul se deschide in Oradea

Conceptul de „strip mall”, adică un mall în aer liber unde magazinele sunt aranjate în linie, cu un trotuar în faţă, va depăşi numărul mallurilor clasice în următorii cinci ani, potrivit companiei de consultanţă imobiliară Colliers International.

„În următorii cinci ani, ne aşteptăm ca numărul strip mallurilor livrate anual să depăşească numărul centrelor comerciale de tip mall. Spre exemplu, anul acesta vor fi livrate cel puţin 6 strip malluri în oraşe precum Bistriţa Năsăud, Dorohoi, Mioveni, Oradea, Paşcani şi Târgovişte”, , a declarat Daniela Popescu, director asociat în cadrul departamentului de retail al Colliers International.

Primul proiect de acest fel care îşi va deschide porţile pe 6 aprilie este Prima Shops Oradea”. În prima fază a acestui strip mall vor fi prezenți chiriași precum CCC, Takko, Pepco, Deichmann, Noriel, Flanco și Intersport, iar până la finalul anului, când va fi inaugurată și a doua fază, se vor alătura o serie de alte concepte de fashion și nu numai. În total, cele două faze ale Prima Shops Oradea vor cumula o suprafață de 10.000 metri pătrați.

Suprafaţa de retail modern din România va creşte anul acesta cu circa 180.000 mp, potrivit Capital.ro. Cea mai mare parte a acestei suprafeţe o reprezintă proiectele de tip strip mall, care vor fi livrate în oraşele de talie medie.

strip_mall_cosmopolis_randare_4_4_29476200

foto: blog.cosmopolis.ro

Alte știri