Apartamentele continuă să se scumpească în marile orașe. Vezi care e tendința la Oradea

Apartamentele vechi și noi au continuat să se scumpească în marile orașe, creșterile lunare fiind ușoare, în timp ce scumpirile anuale ajung în anumite zone și la procente formate din două cifre.

În luna martie, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat o creștere în opt din cele zece orașe monitorizate; doar în Ploiești și Sibiu așteptările proprietarilor au fost sub nivelul înregistrat în februarie.

„În același timp, la nivel național, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) din România a stagnat, arătând o evoluție neunitară între orașele din țară. Astfel, în orașele mici și medii am asistat mai degrabă la scăderi de preț, în opoziție cu evoluția din marile orașe. Valoarea Indicelui Imobiliare.ro la nivel național a fost de 1.433 euro/mp util”, Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro

Pe tot parcursul lunii martie, apartamentele disponibile spre vânzare în cel mai mare oraș al țării au cunoscut o ușoară creștere de 0,5%, de la o medie de 1.500 de euro pe metru pătrat util, până la 1.507 de euro pe metru pătrat. Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,3%, de la 1.516 de euro pe metru pătrat la 1.521 de euro pe metru pătrat, în vreme ce media de preț a unităților locative nou-construite a stagnat la 1.452 de euro pe metru pătrat.

In martie 2023, comparativ cu luna anterioară, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat în Oradea o creștere a prețurilor apartamentelor, în valoare de 1.4%, prețurile ajungând la o medie de 1.342 de euro pe metru pătrat. În ceea ce privește marja de creștere anuală a prețurilor, acest centru regional a înregistrat un avans de 6,3%.

Distribuie informația
Alte știri