Apelul prefectului Dumitru Țiplea către reprezentanții cultelor pentru promovarea recensământului în Bihor

Prefectul Dumitru Țiplea a participat la o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase de la nivelul județului Bihor în vederea promovării Recensământului Populației și Locuințelor 2021 (RPL 2021). Au fost prezenți si reprezentanții Direcției Județene de Statistică Bihor.

Prefectul Dumitru Țiplea și-a arătat aprecierea pentru prezența numeroasă, lansând un apel către reprezentanții cultelor pentru promovarea recensământului în rândul comunităților pe care le reprezintă.    

În continuare prefectul a comparat RPL 2021 cu Recensământului General Agricol 2021 (RGA 2021), care a acoperit, printr-un efort susținut, 102.000 de exploatații agricole în 60 de zile. Recensământul Populației și Locuințelor 2021 cuprinde la nivelul județului Bihor 272.000 locuințe, pentru care se vor completa o medie de 4 chestionare, totalizând astfel o diferență de peste 1 milion de chestionare față de cel agricol, care trebuie completate în același interval de 60 de zile. Pentru a realiza acest obiectiv de importanță majoră pentru județul Bihor, este necesară implicarea tuturor liderilor și vectorilor de la nivelul județului, a arătat prefectul Dumitru Țiplea.

Directorul Direcției Județene de Statistică Bihor, Dana Pașc, a prezentat etapele RPL 2021, precizând că recenzarea se poate efectua on-line, de către fiecare cetățean, iar obiectivul pentru autorecenzare este de 35% din populația Bihorului. 

S-a estimat, de asemenea, că durata de completare a unui chestionar a fost optimizată la sub 15 minute, chestionarele fiind precompletate cu date administrative existente. Astfel, pentru 15 minute alocate pentru completarea chestionarului on-line, fiecare cetățean beneficiază de o zi liberă de la muncă, a subliniat directoarea Dana Pașc.

Sedința de vineri, 11 februarie, continuă seria de întâlniri susținute de prefectul Dumitru Țiplea cu liderii diverselor comunități din Bihor în vederea implicării acestora în realizarea obiectivelor RPL 2021.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri