Apel de înscriere pentru Bursele ”Şerban Papacostea” şi ”Nicolae Cajal” şi Premiul ”Prof. Alexandru Avram”

Foto: acad.ro

Academia Română şi Fundaţia Alfa pentru Sănătate şi Educaţie lansează apelurile de înscriere pentru acordarea primelor burse de cercetare „Şerban Papacostea” şi „Nicolae Cajal” şi a Premiului „Prof. Alexandru Avram” pentru excelenţă ştiinţifică.

Termenul de depunere a dosarului pentru burse este 5 septembrie, iar pentru propunerile pentru Premiul „Prof. Alexandru Avram” – 1 octombrie, a precizat Academia, marţi, într-o postare pe Facebook.

Dedicată susţinerii cercetătorilor din institute şi universităţile româneşti ce realizează proiecte ştiinţifice de excepţie, această iniţiativă urmăreşte sporirea prestigiului public al activităţii de cercetare din România.

Academia Română a anunţat în martie acordarea, în parteneriat Fundaţia Alfa pentru Sănătate şi Educaţie, a două burse în domeniul ştiinţelor istorice şi arheologie şi în domeniul ştiinţelor medicale, pentru 12 luni de cercetare, în valoare de 5.000 de euro fiecare.

Cele două burse poartă numele a doi reputaţi membri ai Academiei Române: Bursa „Academician Şerban Papacostea”, pentru istorie, şi Bursa „Academician Nicolae Cajal”, pentru medicină.

Bursele vor fi acordate prin competiţie de dosare, în urma deciziei luate de comisiile de profil formate la iniţiativa preşedinţilor secţiilor de specialitate ale Academiei Române, grupul ţintă eligibil incluzând cetăţeni români, cu domiciliul în România sau care vor lucra în ţară în perioada acordării bursei.

Candidaţii trebuie să fie deţinători de doctorat în domeniile ştiinţe istorice şi arheologie şi ştiinţe medicale şi să activeze în instituţii de cercetare sau în universităţi din România, vârsta maximă admisă fiind de 55 de ani.

Distribuie informația
Alte știri