Apel disperat! Asociaţiile bolnavilor cronici semnalează dispariţia a zeci de medicamente

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România atenția că de la 1 noiembrie foarte mulți pacienți cu afecțiuni grave cronice vor rămâne fără tratament, întrucât un număr de 71 de medicamente vor dispărea din Catalogul național de prețuri (CANAMED) și, implicit, din farmacii, potrivit stiri.tvr.ro.

„Chiar dacă în prezent suntem între două guverne, le spunem tuturor politicienilor că sănătatea nu are culoare politică și pacienții nu au timpul necesar să aștepte investirea unui nou ministru al Sănătății. Decizia trebuie luată astăzi înainte de dispariția efectivă a medicamentelor din farmacii”, se arată în comunicatul Coaliţiei Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, transmis presei.

COPAC subliniază și faptul că Ministerul Sănătății a pierdut în primă instanță procesul cu o companie farmaceutică pe acest subiect, instanța anulând decizia de respingere a prețurilor propuse pentru mai multe medicamente și anulând în parte Ordinul nr. 1468/2018 pentru aprobarea prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România. Decizia în recurs urmează să fie dată în zilele următoare, se precizează în acelaşi comunicat.

Distribuie informația
Alte știri