APIA primeşte cereri de intenţie pentru accesarea Programul Naţional Apicol, până pe 31 mai

Apicultorii şi formele asociative apicole legal constituite pot depune cereri de intenţie pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA) până la data de 31 mai 2021, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Sprijinul se acordă pentru măsura A „Asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori”, pentru formele asociative apicole legal constituite, respectiv pentru acţiunile C.4. „Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare-descărcare a stupilor în pastoral” şi D.3. „Achiziţionarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”, pentru apicultori.

Potrivit sursei citate, în contextul actual, cererile de intenţie împreună cu documentele ataşate cererii pot fi scanate/fotografiate şi transmise la APIA prin intermediul mijloacelor electronice la adresa de e-mail a Centrului Judeţean/Centrului Municipiului Bucureşti sau pot fi depuse la registratura Centrelor APIA.

Formularul cererii de intenţie împreună cu alte informaţii detaliate privind accesarea PNA se regăsesc postate pe site-ul APIA (www.apia.org.ro), la secţiunea Măsuri de Piaţă-Apicultură-Anul 2021, dar este la dispoziţia solicitanţilor şi prin funcţionarii Centrelor naţionale ale Agenţiei.

„Numai solicitanţii care vor depune cererea de intenţie pentru măsurile menţionate mai sus au dreptul să depună cererea de plată prin care vor solicita sprijin pentru acelaşi produs/produse din cererea de intenţie”, precizează reprezentanţii APIA .

Astfel, cererile de plată pentru măsurile vizate se vor depune până la termenul limită de 31 iulie 2021.

Potrivit sursei citate, valoarea sprijinului financiar alocat anului 2021 pentru Programul Naţional Apicol este de 51,128 milioane de lei.

Reprezentanţii APIA subliniază că, oricare ar fi momentul depunerii cererii de plată, cu încadrarea în termenul limită, plata sprijinului financiar se va efectua de către Agenţie după controlul tuturor cererilor de plată şi după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură.

Program Naţional Apicol, pentru perioada 2020 – 2022, are drept scop îmbunătăţirea producţiei şi comercializării produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar, suma totală alocată pentru cei trei ani fiind de peste 151 de milioane de lei.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri