Aplicaţia dedicată programului “Casa Verde fotovoltaice”, blocată de Administraţia Fondului pentru Mediu. Vezi cauza

Programul “Casa Verde”, prin care românii sunt încurajaţi să îşi monteze panouri fotovoltaice pe acoperiş, cu sprijin financiar de la stat, este blocat de 11 zile, adică de când a debutat. Există suspiciuni de fraudă, spun 22 de instalatori de panouri, care au depus deja plângeri la Agenţia Fondului pentru Mediu şi Consiliul Concurenţei. Aceştia susţin că au fost folosite programe robot, prin care au fost introduse automat dosare, aşa că nu au avut drepturi egale, potrivit stirileprotv.ro.

Aplicaţia dedicată programului “Casa Verde fotovoltaice” a devenit funcţională la ora 10 dimineaţa, pe 10 septembrie. 6 ore şi jumătate mai târziu, a fost blocată de Administraţia Fondului pentru Mediu. Şi asta pentru că în acest interval de timp, foarte scurt, în sistem au fost introduse nu mai puţin de 13.300 de cereri şi s-au rezervat aproape jumătate din fondurile disponibile.

Fondurile pentru Zona de Sud-Vest au fost epuizate, iar în zona de centru ar mai fi bani doar pentru aproximativ 500 de beneficiari, în timp ce în în sud şi în nord-vest mai sunt disponibile jumătate.

De 11 zile, Agenţia Fondului pentru Mediu a pus un anunţ pe site, prin care anunţa se fac verificări, fără să spună când şi cum va fi reluat programul. “Casa verde fotovoltaice” asigură o finanţare de cel mult 20.000 de lei, adică 90% din costul unui sistem de panouri pentru o casă cu un consum obişnuit.

Distribuie informația
Alte știri