Aplicația Google care învață copiii să citească, disponibilă în România

Foto: puterea.ro

Aplicația Google „Read Along” (citim împreună, n.r.), care ajută copiii să-și îmbunătățească cititul, este acum disponibilă în 180 de țări, printre care și România, conform The Verge. Read Along folosește tehnologia Google care transformă textul în voce și recunoașterea vocală pentru a le oferi feedback copiilor care trec prin jocurile și poveștile aplicației.

Read Along suportă până la nouă limbi, printre care engleză, spaniolă, portugheză și hindi.

Copiii sunt ghidați prin Read Along cu ajutorul unui „prieten de citit din aplicație” numit Diya. „Ea le oferă feedback pozitiv și încurajator de-a lungul citirii, precum ar face un părinte în lumea reală”, a transmis Google. „Copiii pot să apese pe Diya în orice moment pentru ajutor să pronunțe un cuvânt sau o secvență”.

Google asigură că vocile înregistrate de Read Along sunt analizate la nivel local, pe dispozitiv, și nu sunt transmise către serverele Google. Astfel, aplicația va putea folosi și complet offline, chiar dacă este nevoie de conectare la Internet dacă părinții vor povești noi. Read Along nu va cere înregistrarea și nu va avea reclame sau lucruri de cumpărat în aplicație.

Sigur, aplicația nu este disponibilă în limba română, însă poate fi o unealtă importantă de învățare pentru copiii care studiază limbile disponibile în aplicație, în special engleza. Astfel, copiii pot folosi aplicația împreună cu părinții.

Distribuie informația
Alte știri