Aplicația pentru Certificatul de Situație de Urgență este funcțională

Aplicația unde pot fi depuse cereri pentru obținerea CSU a devenit funcțională duminică seară, pe site-ul Ministerului Economiei și pe http://prevenire.gov.ro/.

Certificatele de situație de urgență sunt emise în două forme:

TIP 1 (ALBASTRU) – pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate (afectați de Ordonanțele Militare)

TIP 2 (GALBEN) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

Certificatele se utilizează în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea de facilități/ măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, în condițiile legii. Un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgență.

Declarația trebuie încărcată cu semnătură digitală, a avertizat Virgil Popescu, altfel certificatul este revocat. Procedura poate fi reluată chiar dacă certificatul a fost revocat din lipsa semnăturii digitale”, a spus Virgil Popescu.

Cererea pentru eliberarea CSU se realizează exclusiv prin intermediul platformei oficiale, iar eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a solicitării.

Distribuie informația
Alte știri