Aproape 1.500 de tineri români vor călători gratuit cu trenul, prin Europa, la vară

Foto: arhiva

Pentru cele peste 35.000 de bilete disponibile în total, în acest an s-au înscris mai bine de 145.000 de tineri din toate statele membre, dar şi din ţări din afara Uniunii, dar care participă la programul ERASMUS PLUS, precum Islanda, Norvegia, Serbia sau Turcia.

Din România, au fost selectați 1.467 de tineri în vârstă de 18 ani.

Candidații selecționați vor călători individual sau în grup de maximum cinci persoane între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024 cu trenul, dar se prevăd excepții astfel încât tinerii care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate să poată participa la rândul lor.

Această rundă de înscrieri face parte din programul Erasmus+ și a cunoscut un interes mai susținut deoarece 2022 a fost Anul european al tineretului. În cadrul acestei runde s-au acceptat înscrieri din rândul tinerilor cetățeni, născuți între 1 iulie 2004 și 30 iunie 2005, din statele membre ale UE, precum și din țările asociate Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia și Turcia).

Tinerilor participanți li s-au oferit încă și mai multe ocazii de a întări dimensiunea educativă a acțiunii, cum ar fi reuniuni informative înainte de plecare sau întâlniri DiscoverEU în toată Europa.

Discover EU a ajuns la cea de-a cincea ediţie.

Distribuie informația
Alte știri