Aproape 100 de persoane aflate în carantină în județul Bihor

Astăzi, 24 martie, ora 15:00, în județul Bihor sunt:

• 99 persoane aflate în carantină;
• 3272 persoane auto-izolate la domiciliu (din care 1717 titulari ai chestionarelor și 1555 aparținători ai acestora)
sursa: DSP Bihor
#Coronavirus #COVID19

În ultimele 24 de ore structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

• Polițiștii bihoreni au efectuat 688 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. Echipajele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au însoțit 8 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare /autoizolare. În aceste misiuni au fost implicate 102 cadre ale IPJ Bihor.

• Jandarmii bihoreni au însoțit 5 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare/autoizolare și au asigurat măsuri de pază și restabilire ordine publică la nivelul celor 2 centre de carantinare active. În cadrul acestor misiuni au fost implicate 73 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

• Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) a instalat 4 corturi de campanie în Piața 100, pentru plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, a persoanelor care nu respectă decizia de autoizolare. De asemenea, angajații ISU au desfășurat misiuni de asigurare la corturile amplasate în PTF Borș. În cadrul acestor misiuni au fost implicate 24 cadre ISU Crișana.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale.

• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

• Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Distribuie informația
Alte știri