Aproape 2 milioane de euro pentru școlirea a 667 de medici. Comunicat DSP

Direcția de Sănătate Publică Bihor este partener într-un proiect cu finanțare europeană alături de Direcția de Sănătate Publică Teleorman – solicitant, Direcția de Sănătate Publică Alba și Fundația Romanian Angels Apeal.

Proiectul cu titlul „Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern!” în valoare de 1.876.000 euro, depus pe Programul Operațional Capital Uman /91/4/8/ – Îmbunătăţirea nivelului de competenţe al profesioniştilor din sectorul medical, admis de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene, a fost aprobat și urmează a fi implementat pe parcursul a 36 luni și în județul Bihor.

Acest proiect își propune îmbunătățirea nivelului de competențe a 667 de medici implicați în derularea programelor naționale de sănătate.

Activitățile proiectului sunt: dezvoltarea și implementarea programelor de formare profesională rezidențială; organizarea de workshop-uri și participare la stagii de lucru/conferințe; activități de management de proiect, informare și promovare.

Implementarea proiectului ”Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern”, va avea un impact deosebit asupra specialiștilor care formează grupul țintă, datorită creșterii competențelor profesionale ale acestora, în domeniile: boli netransmisibile majore – boli cardiovasculare, sănătate mintală și sănătatea femeii și copilului – malformații congenitale și boli genetice, si un efect pozitiv asupra sistemului public de sănătate.

Dobândirea de noi competențe și de creștere a celor existente se va reflecta nu doar într-un screening mai eficient și o diagnosticarea precoce mai corectă a unor afecțiuni, ci și în posibilitatea îndrumării pacienților către consultații interdisciplinare de specialitate și investigații suplimentare într-un stadiu incipient al dezvoltării afecțiunilor, cu efecte benefice în vindecarea pacienților, reducerea complicațiilor și a ratei deceselor cauzate de acestea.

Distribuie informația
Alte știri