Aproape 200 de kilometri de piste de biciclete vor fi amenajate pe digurile administrate de ABA Crişuri

Foto: rowater.ro

Peste 400 de kilometri de piste de biciclete vor fi amenajate pe digurile administrate de „Apele Române” , valoarea proiectelor depuse în acest sens de Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor (MMAP) fiind de 41,8 milioane de euro, fonduri rambursabile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit informaţiilor postate de Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) pe Facebook, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a acceptat proiectele depuse de Ministerul Mediului pentru digurile administrate de „Apele Române”, respectiv Apele Române Olt, Apele Române Crişuri, Apele Române Mureş, Apele Române Banat şi Apele Române Jiu. Traseele stabilite vor fi amenajate pe digurile de protecţie la inundaţii ale cursurilor de apă, în zonele protejate şi pe drumurile publice cu trafic redus, valorificând în acest fel elementele de patrimoniu cultural şi peisaj natural. Prin aceste proiecte, este încurajat în acelaşi timp ecoturismul, prin utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ.

ABA Crişuri va lucra la reabilitarea coronamentului digurilor de apărare şi crearea infrastructurii pentru trasee cicloturistice în bazinul hidrografic Crişuri pe o lungime de 191 km.

Pistele nou create vor oferi posibilitatea turiştilor, dar şi celor pasionaţi de ciclism să ajungă în zone turistice greu accesibile, fără a afecta funcţionalitatea lucrărilor hidrotehnice.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri