Aproape 200 de șoferi de microbuze și autobuze din Bihor, testați vineri în trafic cu etilotestul. Care sunt rezultatele?

Vineri, 13 ianuarie a.c., în intervalul orar 06.30 – 09.30, polițiști de la Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, de la Biroul Rutier Oradea, dar și de la formațiunile de poliție rutieră din municipiile Beiuș, Marghita și Salonta din Aleșd, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe drumurile publice din județul Bihor, în cadrul unei acțiuni desfășurată la nivel național, pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane.

Activitățile polițiștilor au vizat verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane de către operatorul de transport şi de către conducătorul auto și prevenirea conducerii sub influența alcoolului a unor astfel de vehicule.

În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 183 de autovehicule, toate destinate transportului de persoane, fiind testați cu aparatul etilotest toți conducătorii auto verificați.

În urma testărilor, nu a fost depistat niciun conducător auto care să fi consumat alcool înainte să se urce la volan în timp ce efectua transport de persoane.

Totodată, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, din care două la H.G. nr.69 / 2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, 17 potrivit O.U.G. nr.195/2002 și două la alte acte normative, cu amenzi în valoare totală de 18.300 de lei.

De asemenea, au fost reținute două certificate de înmatriculare.

Polițiștii bihoreni continuă astfel de activități pentru responsabilizarea conducătorilor auto. Scopul acestor acțiuni este scăderea riscul rutier și adoptarea de către conducătorii auto a unui comportament preventiv în trafic.

Distribuie informația
Alte știri