Aproape 4 mii de candidaţi au fost admisi la Universitatea oradeana, la studii de licenta. Unde vor fi cei mai multi studenti

Potrivit datelor prezentate pe site-ul Universităţii, cei mai mulţi sunt la Facultatea de Medicină şi Farmacie, 1.531 la număr. Pe locul doi în acest clasament figureaza Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, cu 373 de înscrişi, urmată apoi de cea de Ştiinţe Economice, cu 292.

Cel mai puţin căutate au fost facultăţile de Inginerie Energetică şi Management Industrial şi de Teologie, fiecare cu câte 34 de admişi.

La masterat s-au inscris 1.247 de tineri. Cei mai mulţi admişi sunt la Facultatea de Protecţia Mediului, 184 la număr, urmată de Socio-Umane 141 si Ştiinţe Economice 138. Pentru a deveni studenţi, respectiv masteranzi, toţi candidaţii declaraţi admişi trebuie să se şi înmatriculeze.

Termenul limită diferă la fiecare facultate în parte, dar nu mai târziu de 5 august. Taxa de confirmare este de 100 lei. Rezultatele finale ale admiterii de vară la Uniersitatea din Oradea vor fi cunoscute la finalul săptămânii.

Distribuie informația
Alte știri