Aproape 4 milioane de euro din totalul necesar reabilitării Parcului 1 Decembrie vor fi obținuți printr-o finanțare europeană

Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea a depus joi, 18 aprilie, la Agenția de Dezvoltare Nord-Vest, prima cerere de finanțare dintr-o serie de șase cereri pentru modernizarea spațiilor verzi din municipiu.

Cererea de finanțare depusă vizează Parcul 1 Decembrie, parc care urmează să fie reabilitat, în urma numeroaselor daune produse de furtuna din iulie anul trecut.

Astfel, prin cererea de finanțare, aproape 4 milioane de euro din totalul necesar reabilitării vor fi obținuți printr-o finanțare europeană.

Următoarele cereri de finanțare vor viza cel puțin 10 parcuri, dintre care o parte vor fi reabilitate și extinse, iar altele vor fi nou create.

De menționat că, în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 – „Dezvoltarea unor orașe verzi și îmbunătățirea infrastructurii verzi din zonele urbane”, se pot depune spre finanțare strict spațiile verzi existente care se extind sau care sunt nou create.

Distribuie informația
Alte știri