Aproape 400 de elevi de clasa a opta au lipsit de la simularea examenelor nationale. Vezi ce subiect au primit cei prezenti.

93 la suta din elevii care vor absolvi clasa a opta in acest an au participat astazi simularea Evaluării Naţionale la Limba şi Literatura Română, in judetul Bihor.

Ei au avut de argumentat că poezia lui Ion Pillat pe care au primit-o este un pastel, au avut de rezolvat mai multe cerințe din sintaxă și morfologie pe un text stiintific de geografie si de realizat o compunere pe tema unei întâmplari reale sau imaginare petrecută într-o excursie.

188.000 de elevi din toata tara ar trebui sa participe saptamana asta, la testele care au rolul de a indica nivelul de pregatire inaintea examenelor din vara. Maine toti cei din clasa a VIII-a au de rezolvat problemele la matematică. In schimb, miercuri , in Bihor doar cei care studiaza in maghiara, germana si slovaca au de sustinut simularea la limbă maternă.

Rezultatele vor fi afisate pe data de 4 martie.
Notele de la simulare nu vor fi insa trecute în catalog , dar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii.

Distribuie informația
Alte știri