Aproape 500 de locuri de muncă noi în Parcul Industrial II din Oradea

Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) a analizat în ședința de joi, 30 mai, mai multe proiecte care urmează să aibă un impact pozitiv asupra înfățișării orașului. Dintre cele 71 de proiecte discutate, 42 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 29 au fost aduse în atenția comisiei operative.

EBM PAPST AUTOMOTIVE & DRIVES ROMÂNIA SRL a solicitat aviz arhitect șef pentru construirea unei hale industriale, de producție, depozitare, birouri, și servicii suport pe un teren situat în Parcul Industrial Eurobusiness II. Suprafața de teren de pe strada Thomas Alva Edison pe care se va construi hala este de 54.453 mp, iar aria construită propusă este de 14.900 mp. Regimul de înălțime propus este P (parter), P+Ep (parter cu etaj parțial) – pentru hale și anexe (birouri producție, spații tehnice); P+1 pentru clădirea administrativă /birouri/ servicii suport, respectiv P pentru alte obiecte – dep. ambalaje /copertine /post conexiune.

De asemenea, se vor asigura pe amplasament 270 locuri de parcare pentru autoturisme, corelat cu suprafețele de funcțiuni de producție și administrative proiectate, precum și 80 de locuri de parcare pentru biciclete. Din locurile de parcare, 12 vor fi alocate persoanelor cu dizabilități, iar 12 locuri vor fi dotate cu stații de încărcare electrică.

Construirea halei va fi o investiție foarte importantă pentru oraș deoarece firma care este producător de motoare electrice și ventilatoare propune angajarea a 384 de persoane care vor deservi unitățile de producție, la care se adaugă 120 de angajați, personal administrativ.

Distribuie informația
Alte știri