Aproape 700 de sancțiuni au fost aplicate în trafic de poliţişti bihoreni, în minivacanţa de Rusalii

Peste 900 de poliţişti bihoreni au fost la datorie, pentru ca minivacanţa ocazionată de Ziua Internațională a Copilului și de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile) să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul Bihor să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 1 – 5 iunie a.c., au acționat zilnic, peste 110 patrule, polițiștii bihoreni având ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 1.110 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 521.842 de lei.

De asemenea, polițiștii bihoreni au intervenit cu operativitate la 374 de evenimente, dintre care 353 au fost sesizate prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.

Totodată, au fost înregistrate 137 de infracțiuni, dintre care 22 de infracțiuni la regimul circulației rutiere, 41 de infracțiuni contra persoanei, 62 de infracțiuni contra patrimoniului și 12 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 677 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 305.825 de lei, au fost aplicate în urma neregulilor constatate pe șoselele bihorene. Dintre acestea, 389 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, iar 102 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 90 de permise de conducere, dintre care 28 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 20 pentru conducere sub influența alcoolului, 3 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 19 pentru depășiri neregulamentare, iar 20 pentru alte abateri rutiere. De asemenea, au fost reţinute 33 de certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri