Aproape jumatate dintre medicii de familie din Bihor au prelungit contractele cu Casa de Asigurări

Peste 150 medici de familie din Bihor au acceptat să semneze, vineri, 29 decembrie, actele adiționale pentru prelungirea contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate. Asta înseamnă că pacienții lor vor putea beneficia de servicii medicale gratuite și după 3 ianuarie 2018.

Medicii au avut termen până vineri dimineață, la ora 9, să anunțe Casa dacă sunt sau nu de acord să continue relațiile contractuale până la finalul lunii martie a anului viitor, când ar urma să fie aprobat bugetul pentru 2018. Cei care ar fi refuzat acest lucru nu puteau să reia relația cu CAS doar în baza unei cereri, ci să încheie un nou contract pentru cele trei luni, o procedură de durată, întrucât presupune o serie de etape ce trebuie respectate.

Iniţial, medicii de familie au anunțat că nu vor mai acorda servicii decontate începând cu 3 ianuarie 2018, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor în derulare cu casele de asigurări de sănătate. Ei erau nemulţumiţi de faptul că proiectul de buget pentru 2018 prevede stagnarea procentului alocat asistenţei medicale primare la 5,8 la sută din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, față de 10 la sută cât au cerut.

Distribuie informația
Alte știri