Aproximativ 14 tone de deșeuri oprite la intrarea în țară, la Borș II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu aproximativ 14 tone de deșeuri.

Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.

Poliţiştii de frontieră bihoreni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat în data de 27.09.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a unui automarfar condus de un cetățean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand de la o societate comercială din Ungaria pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean din Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcate cu 14.513 de kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport.

Distribuie informația
Alte știri