Aproximativ 20 de tone ajutoare umanitare, produse alimentare, textile şi încălţăminte uzate, oprite la Borş II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor au efectuat controlul, la intrarea în ţară, unui mijloc de transport încărcat cu aproximativ 20 de tone ajutoare umanitare, produse alimentare, textile uzate, încălţăminte uzată. Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a unui automarfar condus de către un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii ajutoare umanitare, alimentare, textile uzate şi încălţăminte uzată, de la o societate comercială din Suedia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 19.983 kilograme ajutoare umanitare, produse alimentare, textile uzate, încălţăminte uzată, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară, prevăzută de lege, pentru importul acestor produse.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, bunurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Distribuie informația
Alte știri