Aproximativ 25 de tone de diverse deşeuri din Franța și Elveția, oprite la Borș II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Borș II au efectuat în data de 22.01.2024, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei  automarfare conduse de trei cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope second-hand, hrană pentru animale și diverse buinuri, de la diferite societăți comerciale din Franța și pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor.În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 24.268 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.   

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri