Aproximativ 48 de tone de deşeuri din Germania și Spania, oprite la Borș II și Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei  Borș II și Nădlac II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, material plastic și de cauciuc și diverse bunuri second-hand, de la diferite societăți comerciale din Germania și Spania pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Arad şi Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Arad și Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 47.699 kg deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Distribuie informația
Alte știri