Aproximativ 64 tone deşeuri, oprite la intrarea în țară la Borș II și Nădlac II

În ultimele zile, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatelor județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor și Arad au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a cinci automarfare înmatriculate în România conduse de patru cetățeni români și un polonez.

Aceștia transportau 63.755 kilograme deșeuri, constând în diverse bunuri (îmbrăcăminte și mobilă second-hand, aluminiu, anvelope, biciclete), bunuri care proveneau de la societăți comerciale din Olanda, Lituania, Germania și Danemarca pentru diferite firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean  Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentaților Protecției Consumatorului Bihor și Arad stabilind faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri. În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport

Distribuie informația
Alte știri