Arabia Saudită își deschide porțile pentru români: Regatul eliberează vize turistice online

pinterest.com

Arabia Saudită a anunţat vineri că va începe să elibereze, pentru prima dată, vize turistice, în cadrul demersurilor de a-şi diversifica sursele de venit, în prezent total dependent de petrol, transmite AFP.

“Deschiderea Arabiei Saudite pentru turiştii internaţionali este un moment istoric pentru ţara noastră”, a declarat Ahmed al-Khateeb, directorul Comisiei pentru turism şi patrimoniu naţional. Arabia Saudită va elibera online vize turistice pentru cetăţeni din 49 de state, printre care si Romania, a indicat responsabilul. De asemenea, nu vor fi mai restricții pentru femeile neînsoțite, ca până acum. Acestea nu vor fi obligate nici să poarte abaya – acea rochie lungă până în pământ – și nici văl. Autoritățile recomandă totuși un stil vestimentar decent.

Printre altele, turiştii vor putea vizita în Arabia Saudită situri arheologice nabateene (construite în timpul Regatului Nabateean, din primele secole înainte şi după Hristos), cum ar fi oraşul Al Hijr (nord-vest), descris ca unul dintre cel mai bine conservate situri ale acestei civilizaţii, după Petra din Iordania. Accesul străinilor la Mecca și Medina rămâne însă limitat. De asemenea, alcoolul rămâne interzis.

Distribuie informația
Alte știri