Arest preventiv pentru doi bihoreni bănuiţi că ar fi tâlhărit un bărbat

Duminică, 17 aprilie a.c., în urma cercetărilor efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea au reținut pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, un bărbat de 25 de ani, din municipiul Oradea și un altul de 31 de ani, din comuna Husasău de Tinca, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, furt calificat, amenințare și influențarea declarațiilor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea, îi bănuiesc pe cei doi că, la 14 aprilie a.c., în jurul orei 12.00, ar fi pătruns prin escaladare în curtea locuinței unui bărbat de 54 de ani, din localitatea Sititelec, județul Bihor, în timp ce acesta se afla în grădina din spatele locuinței, iar apoi ar fi pătruns în interiorul imobilului și ar fi sustras un telefon mobil și 100 de lei.

De asemenea, bărbatul de 25 de ani este bănuit că, în noaptea de 15/16 aprilie a.c., în intervalul orar 00.00 – 02.00, ar fi pătruns prin efracție în interiorul aceleeași locuințe din Sititelec și i-ar fi solicitat diferite sume de bani bărbatului de 54 de ani, iar pentru că acesta a refuzat, i-ar fi aplicat mai multe lovituri, l-ar fi amenințat cu un cuțit, iar apoi ar fi scotocit locuința, fără a sustrage bunuri. Totodată, bărbatul de 25 de ani ar fi amenințat victima cu fapte de violență și ar fi încercat să o determine, prin violență și amenințări, să nu sesizeze poliția despre cele întâmplate.

În urma agresiunii, victima a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 25 și 30 de zile de îngrijiri medicale.

Polițiștii bihoreni au recuperat de la aceștia telefonul mobil sustras și l-au restituit proprietarului.

Luni, 18 aprilie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea i-a prezentat pe cei doi bărbați la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Distribuie informația
Alte știri