Arhitecții, invitați să vină cu soluții pentru amenajarea a trei piațete publice din Oradea

Primăria Oradea anunță lansarea unui concurs de soluții, care va include și partea de proiectare, pentru amenajarea a trei piațete pietonale din cele patru incluse în Planul de Mobilitate Urbană şi în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană. Acestea sunt: Piața Magnoliei, zona str. Alexandru Cazaban – în fața Sălii Sporturilor „Antonio Alexe” și pe str. Nufărului – în zona McDonald’s.

Prin aceste piațete se intenționează crearea unor centre de cartier, exclusiv pietonale, rezolvate în baza unor soluții de design contemporan, cu materiale moderne și fiabile.
”Primăria Oradea a luat decizia ca fiecare dintre cartierele reprezentative ale orașului să aibă un centru, unde oamenii să se poată aduna, unde să poată fi organizate evenimente și care să marcheze acel cartier. Doresc să îi invit pe toți cei care doresc să participle, arhitecți din Oradea sau din afara orașului Oradea, să vină cu soluții pentru ca aceste piațete să aibă aspectul pe care și-l doresc și orădenii”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Caietul de sarcini a fost pregătit de către Instituția Arhitectului Șef, iar regulamentul de concurs de către Biroul Achiziții Publice din cadrul Primăriei Oradea.

Distribuie informația
Alte știri