„Aripi de înger”. Două case pentru copii abandonați se construiesc pe lângă parohii din Oradea și Paleu

foto - eparhiaortodoxaoradea.ro

În ziua de miercuri, 9 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a vizitat două parohii din Protopopiatul Oradea, respectiv Oradea-Zorilor și Paleu, în care a fost demarat proiectul „Aripi de înger”, inițiat de Asociația Filantropia a Episcopiei Oradiei, prin care se vor construi două case de tip familial pentru copii abandonați, anunță portalul Episcopiei.

Ierarhul a vizitat mai întâi șantierul primei case de acest fel din Eparhia Oradiei, în parohia Oradea-Zorilor, păstorită de Părintele Conf. Univ. Dr. Miron Erdei, a cărei piatră de temelie a fost pusă de Chiriarhul Oradiei în ziua de 14 iunie a.c., și care a ajuns deja cu construcția la faza de turnare a planșeului de deasupra parterului, urmând ca, până la venirea iernii, casa să fie acoperită, iar în anul 2020 să fie finalizată, dotată și dată în funcțiune, aici urmând să locuiască și să fie îngrijiți 12 copii.

Apoi, Întâistătătorul Eparhiei Oradiei s-a deplasat în parohia Paleu, din zona metropolitană a Oradiei, unde a sfințit și a binecuvântat locul unde se va înălța o altă casă de tip familial, a doua de acest fel din Episcopia Oradiei, pentru 12 copii abandonați, fundația fiind deja turnată. Cătește mai departe

Distribuie informația
Alte știri