„Arta fotografică are un limbaj de exprimare universală”, vernisaj la Muzeul Orașului Oradea

Sâmbătă, 22 aprilie, a avut loc în Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul secției Muzeul Orașului Oradea (MoO), aparținătoare Muzeului ”Țării Crișurilor”, Complex Muzeal vernisajul expoziției artiștilor fotografi din cadrul  Asociației Fotografice Rzeszów (RSF).

Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către dr. Cristina Pușcaș muzeograful secției, care a apreciat ideea organizării acestei expoziții ale artiștilor fotografi din Polonia.

”Prima parte a expoziției grupate sub genericul ”Accidente grafice în natură” demonstrează faptul că arta fotografică are un limbaj de exprimare universală și multiple posibilități de prezentare a creațiilor realizate. Fotografiile de mici dimensiuni ”provoacă” publicul vizitator să se apropie atât fizic cât și spiritual de subiectele prezentate” a subliniat în discursul său președintele AIEFA, Ștefan Tóth István.

”Sper ca această expoziție de la Oradea să inițieze o cooperare reușită și fructuoasă, bazată pe sloganul: „Fotografia leagă oamenii”, are limbajul său specific, care este foarte universal și ușor de înțeles, indiferent de țara sau cultură din care provine autorul. Sper că fotografiile noastre vor demonstra acest lucru în așa fel și, în ciuda barierei lingvistice, vor comunica tuturor, atât polonezilor, cât și românilor deopotrivă”, a spus președintele Asociației Artiștilor Fotografi din  Rzeszow Jerzy Skiba”.

Toate imaginile expuse se pot admira și pe site-ul AIEFA: https://www.eurofotoart.com/efa-exhibition-hals/fiap-exhibition-center-oradea/10/ .

Momentele muzicale ale vernisajului au fost oferite de către reprezentantul Grupului Creștin și Cultural ”Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József care a interpretat mai multe piese ale compozitorilor din Polonia: ”Prelude”, ”Rota” de Feliks Nowowiejski și ”Nocturne”, Op. 9., Nr 1 de Frédérik Chopin  (aranjamente pentru violă solo de Thurzó Sándor József).

Distribuie informația
Alte știri