Artisti de renume mondial vin la Oradea pentru “European Music Open ”, editia a doua

Tenorul Alexandru Badea, un oradean cu care ne mandrim, propune pentru acest an, nume mari in cele 5 zile ale festivalului care se va desfasura la Teatrul Tegina Maria, Muzeul Țării Crișurilor si Basilica Romano-Catolică, în perioada 7-11 iunie 2017.

Printre invitatii de marca se numara Renato Zanella, directorul Ansamblului de balet al Operei de Stat din Viena. Artistul va prezenta la Oradea o creaţie proprie, versiune a „Bolero”-ului lui Ravel, premiera absoluta pentru scena din Romania. În cadrul European Music Open, Andras Palerdi va interpreta „Requiem” de Verdi la Basilica Romano-Catolică, alături de soliști ai Operei de Stat din Viena și ai Operei de Stat din Budapesta: soprana Alexandra Reinprecht, soprana Caroline Wenborne (originară din Sydney, Australia), solistă a Staatsoper Viena din 2007, mezosoprana Monika Bohinec, solistă la Opera de Stat din Viena. Andras Palerdi afirma ca Requiem-ul lui Verdi „va îndemna, de fapt artiștii și publicul orădean, la o rugăciune comună”.

O alta sectiune a evenimentului “European Music Open” este dedicată colocviului la care se întâlnesc, de asemenea, personalităţi de prim rang. În acest an, „cvartetul de aur” e constituit din: cunoscutul şi apreciatul realizator al emisiunii de la TVR 1 „Garantat 100%”, Cătălin Ștefănescu, scriitorul, fizicianul, filosoful şi eseistul Horia Roman Patapievici, pianistul, scriitorul, pictorul şi matematicianul Andrei Vieru, care trăieşte la Paris, fiul reputatului compozitor Anatol Vieru, şi scriitorul, profesorul de literatură comparată, teorie critică şi spaniolă la University of Western Ontario, Călin Andrei Mihăilescu.

Programul Festivalului European Music Open – ediția a II-a

Miercuri, 7 iunie – Ingo Glass – Expoziție Muzeul Țării Crișurilor (prezentare Aurel Chiriac, directorul Muzeului).
Joi, 8 iunie – Verdi: Requiem – Basilica Romano-Catolică – ora 18:30. Soliști ai Operei de Stat din Viena și ai Operei de Stat din Budapesta. Dirijor: Marius Burkert. Participă corul și orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea.
Vineri, 9 Iunie – Gală de balet – Teatrul Regina Maria. Coregrafia: Renato Zanella. Participă balerini de la Opera de Stat din Viena, Opera de Stat din Budapesta și Opera Națională Română București
Sâmbătă, 10 Iunie – Colocviu – Teatrul Regina Maria: „Un cvartet”. Participă: Călin Andrei Mihăilescu, Cătălin Ștefănescu, Horia Roman Patapievici, Andrei Vieru.
Duminică, 11 Iunie – Gală de operetă – Teatrul Regina Maria, cu participarea extraordinară a soliștilor de la Volksoper Viena, dirijor: Marius Burkert – Opera din Graz. Participă corul și orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.

Alte știri