Artistul fotograf orădean Ștefan Tóth István a susținut un workshop în Japonia

Sâmbătă, 08 octombrie 2022, începând cu ora locală 13:00, în sala de conferințe Nishi-Shinjuku Daikyo 2E din Tokio a avut loc un reușit workshop de două ore organizat de către Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) pentru membrii Fotoclubului „Dunărea Japoneză” din Yokohama (JP) și trei membrii AIEFA.

Workshopul a fost susținut de către artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP în limba maghiară și a fost tradus în română și japoneză

În cadrul întâlnirii au fost analizate portofoliile membrilor: Aston Bridgman (originar din Anglia), Atsuo Totsuka, Katsushige Kawano, Keiko Chigira, Kisera Hayase, Masaaki Koizumi, Masami Kato, Michiyo Nakanishi, Ryuichi Tazaki (președinte), Yoshikazu Chika și Yoshiyuki Obayashi iar în încheiere artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP a răspuns întrebărilor tehnice și artistice puse de cei prezenți.

Primul workshop a fost susținut de către cunoscutul artist fotograf orădean în data de 10 octombrie 2018, la sediul Asociației de Prietenie Japonia – Ungaria din Tokio. În perioada pandemiei mai multe workshopuri au fost organizate online pe platforma ZOMM.

În viitor președinții celor două Organizații partenere din Japonia și România studiază posibilitatea organizări în Japonia a unui curs online de tehnică și artă fotografică. Un asemenea curs online în limba română organizat pentru iubitorii de fotografie români din Japonia urmează să fie organizată în acest an în parteneriat cu reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române Sf. Gheorghe” din Tokyo (JP) preotul Daniel Corîu.

În încheire a fost prezentat albumul intitulat „Az én településem” (Așezământul meu) apărut în acest an în îngrijirea Editurii „Euro Foto Art” din Oradea, ilustrat cu imaginile de examen ale celor 100 de absolvenți ai cursurilor online de tehnică și artă fotografică organizată pentru iubitorii fotografiei din Bazinul Carpatin de către AIEFA și Institutul Bazinul Carpatin din Seghedin (HU)

Distribuie informația
Alte știri