Artur Kaganovski cu a sa celebră vioară Guarneri, din nou la Oradea

O celebră vioară Guarneri, care a fost expusă timp de 15 an la Metropolitan Museum din New York, va putea fi ascultată joi, 13 februarie,la Filarmonica din Oradea, mînuită de nu mai puţin celebrul violonist Artur Kaganovskiy.

Concertul pentru vioară şi orchestră în RE major, de Piotr Ceaikovski, va fi dirijat de Kulcsar Szabolcs. „Mie îmi place muzica mai <<sălbatică>>, şi din moment ce acest concert de Ceaikovski se încadrează în acest gen, m-am gîndit să terminăm în aceeaşi manieră”, spune dirijorul clujean.

În programul concertului de joi 13 februarie ora 19, la sala de concerte „Enescu-Bartok” a Filarmonicii de Stat din Oradea, mai sînt arii din Donizetti, Verdi, Bizet, Puccini, Leoncavallo şi Borodin. Solistul Artur Kaganovskiy s-a născut în 1986 la Moscova şi a început să studieze vioara de la trei ani. La ora actuală cîntă pe o vioară Pietro Guarneri din 1730 care a aparţinut celebrului violonist Jascha Heifetz şi care, timp de 15 ani, a fost expusă la Metropolitan Museum din New York.

Alte știri