Asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan din Arad a fost o operațiune premeditată

Foto: ISU Arad

Asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan din Arad a fost o operațiune premeditată, anunță Parchetul General și nu este exclus ca omorul să fi fost plănuit în detaliu de profesioniști.

Asasinii au folosit un explozibil de mare putere, utilizat de obicei de armată sau în minerit și demolări. Au apărut și informații despre datoriile pe care le aveau firmele omului de afaceri, iar furtul a 100.000 de euro, care nu a fost reclamat la poliție, duce cu gândul la afaceri cu bani negri.

Este posibil ca Ioan Crișan să fi avut soarta pecetluită de mai multă vreme. Folosea mașina în care a fost aruncat în aer de puțin timp. Înainte o ținuse într-o hală fără prea multa pază.

O hală din Iratoșu – Arad, aflată în spatele unde porți unde Ioan Crișan avea ferma de somn african, este posibil să fie locul unde dispozitivul exploziv a fost amplasat în mașina omului de afaceri. Înainte de atacul criminal, zece zile autoturismul a fost parcat aici și Crișan a folosit altul pentru deplasări. Locul are puțină pază, iar suspecții puteau acționa în tihnă.

Ipoteza potrivit căreia bomba fost plasata în autoturism la un service din Arad este tot mai puțin luată în calcul. Când a fost la acel service cu mașina, Crișan nu ar fi părăsit niciun moment atelierul. A stat cel mult 25 de minute cât să îi fie înlocuite la mașină două avelope.

Până la finalizarea anchetei, familia omului de afaceri din Arad a fost pusă sub protecție. Fiica lui Crișan a transmis că se teme pentru siguranța ei. Crișan locuia într-un apartament modest la bloc. Avea însă și alte proprietăți. A vrut la un moment dat să intre și în afaceri cu crocodili, iar acum anchetatorii verifică și dacă a fost implicat în recenta capturare a unui transport ilegal de țigări.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri