Asistent medical din Oradea, plasat în arest la domiciliu pentru şpaga cerută privind angajarea în pandemie

Un asistent medical din judeţul Bihor a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu promisiuni de angajare în timpul pandemiei de COVID-19. Este vorba despre Sorin Ioan Crăciun, asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, Oradea ulterior în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei de COVID-19, Sorin Ioan Crăciun ar fi pretins şi primit de la şapte persoane sume de bani cuprinse între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum şi alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor factori decidenţi din conducerea celor două spitale promiţând că îi va determina pe aceştia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical şi infirmier.

„Până în prezent, cele şapte persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani şi foloasele respective”, arată anchetatorii.

La data de 24 mai 2023, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicatul DNA. În cele din urmă, asistentul medical a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

Măsura decisă de Tribunal poate fi atacată atât de inculpat, cât și de procurorii DNA, în 48 de ore de la comunicare.

Distribuie informația
Alte știri